Yabancı Dil Eğitimi

3 Adım Kolejinde İngilizce 1. Sınıf düzeyinden başlayarak tüm sınıf düzeylerinde zengin içerikli materyal kullanımı ve etkinlikleriyle verilmektedir.

İlkokul (1. 2. 3. ve 4.sınıf) düzeyinde haftada 12 ders İngilizce eğitimi verilmektedir. İlkokul düzeyindeki amaç İngilizceyi sevdirmek, etkinlik ve aktivitelerle temel kelime ve kalıp bilgisi kazandırmaktır.

Ortaokul (5. 6. ve 7. Sınıf) düzeyinde haftada 15 ders İngilizce eğitimi tarafından verilmektedir. 8. sınıflarda ise verilen İngilizcenin yanında LGS sınavına yönelik hazırlıklar da yapılmaktadır.

Temel İngilizce derslerimiz reading, writing, listening ve speaking becerilerini kazanmalarına yönelik işlenirken Türkçe konuşmanın yasak olduğu conversation derslerinde öğrencilerimizin İngilizceyi akıcı konuşma ve pratik kullanım becerilerini uygulayarak geliştirmeleri amaçlanmaktadır.