Danışmanlık ve Etüt Sistemi

3 Adım Kolejinde, etkin rehberlik anlayışıyla sunduğumuz etüt ve danışmanlık saatleriyle öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine ve sınava hazırlık konularında ihtiyaçlarına yönelik gerekli desteği veriyoruz.

3 Adım Koleji ‘Rehberlik ve Danışmanlık Sistemi’ eğitim anlayışımızın ana temellerini oluşturmaktadır. Bu sistemde her öğrencimizin bir danışman öğretmeni bulunmaktadır.

Danışman öğretmen, Veli + Öğrenci + Öğretmen = 3Adım iletişiminden yola çıkarak öğrencinin verimli çalışmasında takip sistemi ile katkıda bulunur.

Danışmanlık sistemimizde öğretmenlerimiz her veliyle minimum haftada bir telefonla ve ayda bir kere yüz yüze görüşmeler yapar. Görüşme içeriğinde öğrencinin dersleri ile ilgili genel durumu ve nasıl çalışılması gerektiğini, sınav tarihlerini, sınav sonuçlarını paylaşır. Haftalık etüt programını öğrencinin eksik olduğu ders ve konulara göre hazırlar. Öğrenci ile ilgili özel durum olması durumunda rehberlik servisine yönlendirir ve takibini yapar.

Danışman öğretmenlerimiz öğrencilerle ilgili sınav notları, sınav tarihleri, soru sayısı-hedef paylaşımı, öğrenci görüşü gibi bilgileri sisteme girerek velilerin öğrencileri ile ilgili bilgileri sistemsel olarak da takip etmelerini sağlar.